{“dynamic”:true,”content”:”post_title”,”settings”:{“before”:”

“,”after”:”

“}}

juni 25, 2018

Nieuwe brug ‘De Ferbining’ geopend tussen Holwerd en kwelder

Afgelopen zaterdag is de nieuwe brug tussen Holwerd aan Zee en de kwelders van Staatsbosbeheer feestelijk geopend. De openingshandeling werd verricht door wethouder Pytsje de Graaf van de gemeente Dongeradeel en Jesler Kiestra van Staatsbosbeheer.

De opening werd op een bijzondere manier aangekleed met prachtige speciaal voor de gelegenheid geschreven gedichten van Inne Bilker en muziek van fanfare De Bazuin uit Holwerd. Aansluitend was de onthulling van het eerste Sense of Place kunstwerk ‘de mannen van Holwerd’ van fotograaf Linette Raven. De wandelroute wordt komende zomer nog aantrekkelijker door de talrijke bloemrijke akkerranden in het gebied.

‘De Ferbining’ tussen het dorp en de kwelders van Staatsbosbeheer, via de Nije Púndyk, is onderdeel van het project Holwerd Naar Buiten: het kwelderverbeterproject dat in samenwerking met gemeente, dorpsbelang en Staatsbosbeheer is uitgevoerd. Ook studenten van Nordwin College, Sense of Place en de werkgroep Holwerd aan Zee hebben een bijdrage geleverd.