Eigen Atlas voor Holwerd aan Zee

september 04, 2016

Eigen Atlas voor Holwerd aan Zee

Hoewel de plannen voor Holwerd aan Zee nog op de tekentafel liggen, hebben studenten van Inholland Hogeschool uit Delft een atlas gemaakt van het projectgebied. De 228 pagina’s tellende atlas geeft een uitgebreid historisch en actueel overzicht van alle belangrijke thema’s die te maken hebben met Holwerd aan Zee.

Hoewel de plannen voor Holwerd aan Zee nog op de tekentafel liggen, hebben studenten van Inholland Hogeschool uit Delft een atlas gemaakt van het projectgebied. De 228 pagina’s tellende atlas geeft een uitgebreid historisch en actueel overzicht van alle belangrijke thema’s die te maken hebben met Holwerd aan Zee. De atlas, gemaakt door studenten Landscape and Environment Management, kan worden benut als standaardwerk voor de diverse MBO, HBO en WO studenten die ook dit schooljaar weer aan de slag gaan met verschillende opdrachten.

De publicatie van de Atlas op de site markeert tevens de start van het nieuwe onderzoeks- en onderwijsjaar van het project. Dit schooljaar gaan o.a. de TU Delft, de Hanzehogeschool, het Kenniscentrum Natuur en Landschap van de RUG uit Groningen en het Nordwin College uit Leeuwarden aan de slag met Holwerd aan Zee. Daarnaast wordt met diverse onderwijsinstellingen in een consortium van shareholders en ondernemers gewerkt aan een meerjarig onderzoeksprogramma.

Bekijk hier de Atlas Holwerd aan Zee

 

Voor meer informatie:
Vicevoorzitter, Stichting Holwerd aan Zee

Marco Verbeek

Tel. 06 28 206 432