Adriaan Geuze (West 8) adviseur Holwerd aan Zee

februari 07, 2016

Adriaan Geuze (West 8) adviseur Holwerd aan Zee

Holwerd aan Zee. De werkgroep Holwerd aan Zee heeft zaterdag 6 februari uitgebreid gesproken met landschapsarchitect Adriaan Geuze van West 8 Urban Design & Landscape Architecture en Joop Mulder van Oerol en Sense of Place. Adriaan Geuze is (inter)nationaal bekend door zijn onderscheidende ontwerpen en de vele prijzen die hij daarmee gewonnen heeft.

Geuze is op verzoek van Joop Mulder naar Holwerd gekomen om kennis te maken met de werkgroep en om de omgeving te verkennen. Na een dag brainstormen en een verkenning in en rond het dorp, heeft Adriaan Geuze zijn medewerking als adviseur toegezegd.

De samenwerking met Adriaan Geuze zal niet alleen van invloed zijn op de ontwerpopgave van Holwerd aan Zee, maar ook op de verbinding met andere terpdorpen van het zeekleilandschap. Daarbij wordt o.a. gedacht aan een verbinding van terpen door landschapskunst en de verhalen over dorpen, terpen en kerken in het jongezeekleigebied van Fryslân, Groningen en Noord-Holland. Om te beginnen in Fryslân en met Holwerd aan Zee als middelpunt. Sense of Place, Oerol langs de kust als legacy van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.