Delen op Pinterest

Verhalen

 • Interviewfilm Holwerd aan Zee

  Een prachtige informatieve film over Holwerd aan Zee aan de hand van een drietal interviews en unieke sfeerbeelden. Aan het woord komen Theo Broersma (Werkgroep Holwerd aan Zee), Durk Mous (directievoorzitter Rabobank Noordoost Fryslân) en Johannes Kramer (FNP Gedeputeerde Provincie Fryslân)

  Verder lezen
 • Quotes van het symposium

  Johannes Kramer (Provincie Fryslan): "Holwerd aan Zee, van droom tot realisatie. Ik ben enthousiast, u ook?"

  Verder lezen
 • Sa lang as it kin gean ik hjir net wei!

  Mevr Bierma is 20 augustus 1920 geboren op de boerderij van Hoogland , "Trije-boere-húzen", een buurtschap ten noordoosten van Holwerd. Haar vader was "fuorman" bij Hoogland (vh. Lettinga, nu borduurland) en werkte daar voornamelijk met paarden. De moeder van Riemke kon niet wennen aan de stilte van Tijeboerehúzen en miste de drukte van het Holwerd, ze stond geregeld aan de Ternaarderdyk uit te kijken naar visite uit het dorp. De heimwee van moeder was zo sterk dat op een gegeven ogenblik het besluit viel om een plekje in het dorp te zoeken.

  Verder lezen
 • Column over Holwerd in de LC 12-09-15 "Eensgezind".

  Eensgezind De Statsjonswei. ,,Dat neamden wy it fine eintsje.’’

  Verder lezen
 • "Ik libje nó, en nét yn it ferlyne "

  In dit verhaal gaan we de handel en wandel van voormalig groenteboer Hessel Bierma onder de loep nemen; een markante verschijning in de Holwerder gemeenschap die ondanks z'n hoge leeftijd nog altijd een heldere kijk op de alledaagse dingen heeft.

  Verder lezen