Delen op Pinterest

Een project van onderop

Holwerd aan Zee is een innovatief en uniek project. Het is een schoolvoorbeeld van de moderne participatiemaatschappij. Inwoners uit Holwerd hebben een stichting opgericht bestaande uit leden van dorpsbelang en (agrarische) dorpsondernemers. Zij kennen de regio en mogelijkheden in het gebied als geen ander en werken aan hun eigen toekomstperspectief. Het project onderscheidt zich door een bottom-up benadering en een concentratie van een groot aantal belangen op een natuurlijke locatie. Resultaat is een integrale gebiedsontwikkeling waarin de diverse onderdelen elkaar versterken en waarvan de gehele regio profiteert. De Stichting wordt ondersteund door de gemeente Dongeradeel.

Integraal

De Stichting Holwerd aan Zee heeft bestuurders en stakeholders al in een vroegtijdig stadium bij de planvorming betrokken om de plannen te toetsen, af te stemmen en te verbeteren. De basis van het project is gelegd door alle goede elementen uit de eerdere opgestelde plannen en visies te bundelen. Door deze integrale en interactieve aanpak is in een mum van tijd een gedegen en uitvoeringsgericht plan ontstaan met een breed en sterk draagvlak. 

Jouw Hulp

Onze doelstelling is om Holwerd te ontwikkelen tot recreatiekern aan de Waddenzee met als gevolg een Economische spin-off genereren voor de hele regio. Met als gevolg: Leefbaarheid, banen en omzet in heel Noordoost Fryslân! Jouw hulp is welkom.

Lees meer over Jouw Hulp

Crowdfunding

Crowdfunding (ook wel crowdfinancing genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding verloopt echter zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers.

Lees meer over Crowdfunding

Goede Ideeën

Van onderop werken aan aan sterk Noordoost Fryslân. Dat is wat we met Holwerd aan Zee graag willen. Wij dagen u uit!

Lees meer over Goede Ideeën