Delen op Pinterest

Waddenvereniging viert vijftigste verjaardag in Holwerd

17 oktober 2015

HOLWERD - Zaterdag 17 oktober, was het precies vijftig jaar geleden dat in Harlingen de Landelijke Vereniging tot Behoud van de Waddenzee werd opgericht. De Waddenvereniging viert dit samen met 200 bewoners uit het waddengebied, wetenschappers, bestuurders en leden die deelnemen aan het jubileumsymposium ‘Wijs met de Waddenzee’. Dit symposium werd georganiseerd samen met de Waddenacademie vond plaats in Harlingen, Holwerd en andere locaties langs de waddenkust in Noordwest Fryslân.

De Waddenvereniging heeft de viering van het vijftigjarig jubileum aangegrepen om vooruit te kijken op de toekomst met wadliefhebbers uit het hele land en bewoners in het gebied. De eerste stappen werden gezet tijdens het jubileumsymposium. Dit stond in het teken van een tweedaagse reis door het waddengebied waarbij de vereniging optrekt met bewoners uit het waddengebied, wetenschappers, bestuurders en leden. Samen werd er gezocht naar ‘een gezamenlijke koers die de rust, ruimte en dynamische natuur van het gebied versterkt’, zoals directeur van de Waddenvereniging Arjan Berkhuysen sprak tijdens de opening van het symposium. In het programma kwamen daarom niet alleen de natuurwaarden van het waddengebied aan bod, maar ook onderwerpen zoals de economische veranderingen, ontwikkelingen in dorpen, landbouw en toerisme.

 

(C) VIDEO: RTV NOF

Jouw Hulp

Onze doelstelling is om Holwerd te ontwikkelen tot recreatiekern aan de Waddenzee met als gevolg een Economische spin-off genereren voor de hele regio. Met als gevolg: Leefbaarheid, banen en omzet in heel Noordoost Fryslân! Jouw hulp is welkom.

Lees meer over Jouw Hulp

Crowdfunding

Crowdfunding (ook wel crowdfinancing genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding verloopt echter zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers.

Lees meer over Crowdfunding

Goede Ideeën

Van onderop werken aan aan sterk Noordoost Fryslân. Dat is wat we met Holwerd aan Zee graag willen. Wij dagen u uit!

Lees meer over Goede Ideeën