Delen op Pinterest

Tresoar maakt tijdsdocument over Holwerd aan Zee

18 april 2016

Het Fries historisch en letterkundig centrum 'Tresoar' start in mei met het maken van een tijdsdocument over Holwerd aan Zee. Doel is om een impressie te maken in woord en beeld van de huidige situatie zoals die gezien wordt door bewoners en de vier werkgroepleden. De verhalen en foto’s worden in opdracht van Tresoar gemaakt door schrijver Elma van Lier en fotograaf Henk Kloosterhuis. Door deze impressie in de toekomst te herhalen, ontstaat een prachtig tijdsbeeld van een bijzondere en dynamische periode in Holwerd en de regio Noordoost Fryslân.

Het project, met “Krimp als Kans“ als titel, portretteert een aantal families die met dríe (of vier) generaties diep geworteld zijn in Holwerd. Met de oudste generatie wordt vooral teruggekeken. De middelste generatie vertelt hoe de huidige ontwikkelingen in Holwerd worden ervaren en met de jongste generatie wordt vooruit gekeken op het leven en de toekomst in Holwerd of elders. Ook de werkgroepleden van Holwerd aan Zee komen aan het woord over hun dromen en drijfveren. Het tijdsdocument, dat bestaat uit uitgebreide interviews en (groeps)foto’s, wordt in september afgerond.

Jouw Hulp

Onze doelstelling is om Holwerd te ontwikkelen tot recreatiekern aan de Waddenzee met als gevolg een Economische spin-off genereren voor de hele regio. Met als gevolg: Leefbaarheid, banen en omzet in heel Noordoost Fryslân! Jouw hulp is welkom.

Lees meer over Jouw Hulp

Crowdfunding

Crowdfunding (ook wel crowdfinancing genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding verloopt echter zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers.

Lees meer over Crowdfunding

Goede Ideeën

Van onderop werken aan aan sterk Noordoost Fryslân. Dat is wat we met Holwerd aan Zee graag willen. Wij dagen u uit!

Lees meer over Goede Ideeën