Delen op Pinterest

NOS Nieuwsuur besteedt aandacht aan Holwerd aan Zee

31 oktober 2017

'In de strijd tegen het water moet de natuur juist een bondgenoot zijn'. Het programma Nieuwsuur van de NOS heeft maandag 30 oktober ruim aandacht besteed aan de strijd tegen het water in de Nederlandse Delta, maar dan met de natuur als bondgenoot.

Naast bijdragen van de Waddenvereniging, het Wereld Natuur Fonds en landschapsarchitect Dirk Sijmons kwam ook Hessel Hiddema van de werkgroep Holwerd aan Zee aan het woord. Holwerd aan Zee is onder meer uniek vanwege de verbinding tussen ecologische en agrarische belangen. Nieuwsuur formuleert dit als volgt:

“De Wadden tussen Holwerd en Ameland. Hier stonden boeren en milieuactivisten decennia lang tegenover elkaar. Maar sinds kort is daar verandering in gekomen. Mede dankzij een akkerbouwer bij Holwerd.”

Een nieuwe manier om naar de Nederlandse delta te kijken. Kijk de aflevering terug via de site van NOS Nieuwsuur of volg deze link:

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2200555-in-de-strijd-tegen-het-water-moet-de-natuur-juist-een-bondgenoot-zijn.html

Jouw Hulp

Onze doelstelling is om Holwerd te ontwikkelen tot recreatiekern aan de Waddenzee met als gevolg een Economische spin-off genereren voor de hele regio. Met als gevolg: Leefbaarheid, banen en omzet in heel Noordoost Fryslân! Jouw hulp is welkom.

Lees meer over Jouw Hulp

Crowdfunding

Crowdfunding (ook wel crowdfinancing genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding verloopt echter zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers.

Lees meer over Crowdfunding

Goede Ideeën

Van onderop werken aan aan sterk Noordoost Fryslân. Dat is wat we met Holwerd aan Zee graag willen. Wij dagen u uit!

Lees meer over Goede Ideeën