Delen op Pinterest

Klei-onderzoek Holwerd aan Zee genomineerd LC Awards

18 april 2018

Vorige week is het onderzoek naar de bruikbaarheid van de klei die vrijkomt bij de aanleg van Holwerd aan Zee, door Nordwin College en MBO Life Sciences genomineerd voor de verkiezing van het beste MBO werkstuk van Fryslân. De werkgroep Holwerd aan Zee vindt de nominatie zeer terecht.

Niet alleen omdat de klei zeer bruikbaar blijkt te zijn voor het versterken van de zeedijk en de forse besparing die dit kan opleveren, maar ook omdat de boringen en het laboratoriumonderzoek volgens landelijke normen en richtlijnen zijn uitgevoerd. De makers van het werkstuk, Peter de Vries, Willem Hoogland en Hein Boonstra zijn hierbij belangeloos ondersteund door advies- en ingenieursbureau LievenseCSO. 12 juni a.s. wordt het beste MBO-project bekend gemaakt. Naast een jury beoordeling is er een publieksprijs. Stemmen op de genomineerde projecten kan binnenkort via de website van de Leeuwarder Courant.

Jouw Hulp

Onze doelstelling is om Holwerd te ontwikkelen tot recreatiekern aan de Waddenzee met als gevolg een Economische spin-off genereren voor de hele regio. Met als gevolg: Leefbaarheid, banen en omzet in heel Noordoost Fryslân! Jouw hulp is welkom.

Lees meer over Jouw Hulp

Crowdfunding

Crowdfunding (ook wel crowdfinancing genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding verloopt echter zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers.

Lees meer over Crowdfunding

Goede Ideeën

Van onderop werken aan aan sterk Noordoost Fryslân. Dat is wat we met Holwerd aan Zee graag willen. Wij dagen u uit!

Lees meer over Goede Ideeën