Delen op Pinterest

Holwerd aan Zee en World Expo Rotterdam 2025

13 maart 2016

Rotterdam loopt zich warm voor de organisatie van de World Expo in 2025. Tegelijkertijd heeft Holwerd aan Zee de ambitie om het project datzelfde jaar af te ronden en om dit unieke project aan de bezoekers van de wereldtentoonstelling te laten zien.

Rotterdam 2025 streeft minimaal naar het bezoekersaantal van de Expo vorig jaar in Milaan: 21 miljoen bezoekers. Logisch dat Holwerd aan Zee en World Expo Rotterdam 2025 de samenwerking hebben gezocht in de aanloop naar 2025.

Holwerd aan Zee is een project van onderop uit het dorp Holwerd, getrokken door het dorp en bedoeld voor de hele regio Noordoost Fryslân. Uniek in Nederland. Niet alleen vanwege het investeringsbedrag, maar vooral vanwege de integrale benadering: Holwerd aan Zee levert een bijdrage aan waterveiligheid, de bereikbaarheid van Ameland, de krimpproblematiek, recreatie en toerisme, de leefbaarheid, (inter)nationale natuurdoelstellingen, Kader Richtlijn Water opgaven, vismigratie, onderwijs, zilte teelt en (landschaps)kunst en cultuur.

Het thema van World Expo Rotterdam 2025 is ‘Changing Currents’ één van de subthema’s luidt ‘Deltas in Transition’. Als deltastad wil Rotterdam de wereld o.a. laten zien wat de Nederlandse deltasector in huis heeft. En daar sluit Holwerd aan Zee graag op aan. Vandaar dat beide initiatieven de samenwerking hebben gezocht om toe te werken naar een gezamenlijke stip op de horizon. Volgens Rotterdam 2025 is Holwerd aan Zee een voorbeeld van de innovatiekracht waar Expo 2025 zich op richt.

----------------------------------

Voor meer informatie over de samenwerking tussen Holwerd aan Zee en Rotterdam 2025, verwijzen wij u graag naar de nieuwbrief op de site van Rotterdam 2025:

http://rotterdam2025.nl/nl/#/holwerd-aan-zee-en-expo-2025

website www.rotterdam2025.nl

 

Volg ons op Twitter: @Holwerdaanzee, @LivingLabHaZ, @MOAconcept of @JanSineZijlstra

 

Contactpersoon:

Marco Verbeek (vicevoorzitter Stichting Holwerd aan Zee)

 

Jouw Hulp

Onze doelstelling is om Holwerd te ontwikkelen tot recreatiekern aan de Waddenzee met als gevolg een Economische spin-off genereren voor de hele regio. Met als gevolg: Leefbaarheid, banen en omzet in heel Noordoost Fryslân! Jouw hulp is welkom.

Lees meer over Jouw Hulp

Crowdfunding

Crowdfunding (ook wel crowdfinancing genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding verloopt echter zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers.

Lees meer over Crowdfunding

Goede Ideeën

Van onderop werken aan aan sterk Noordoost Fryslân. Dat is wat we met Holwerd aan Zee graag willen. Wij dagen u uit!

Lees meer over Goede Ideeën