Delen op Pinterest

‘Electric Only’ vliegveld in Holwerd aan Zee

17 januari 2018

Holwerd aan Zee wordt in de toekomst uitgebreid met een ‘electric only’ vliegveld, als het aan de werkgroep ligt. Een vliegveld dat alleen toegankelijk is voor elektrische vliegtuigen. Verder wil de werkgroep met de TU Delft en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum onderzoeken of een zogenaamde ‘circular runway’ (een ronde landingsbaan) tot de mogelijkheden behoort. Contacten hierover zijn inmiddels gelegd.

 Volgens de werkgroep wordt in Duitsland al veel naar de Waddeneilanden gevlogen, alleen vindt de werkgroep het vliegen met traditionele verbrandingsmotoren minder passend boven het Wad. Vandaar dat Holwerd aan Zee inzet op stille, schone en duurzame vliegtuigen die de vaste wal op een attractieve manier verbinden met de eilanden. Naast een extra attractie – het wad is ook schitterend vanuit de lucht - is een electric only vliegveld toekomstbestendig en passend bij het innovatieve karakter van Holwerd aan Zee. Een electric only én ‘cicular’ vliegveld zou een dubbele wereldprimeur zijn.

Jouw Hulp

Onze doelstelling is om Holwerd te ontwikkelen tot recreatiekern aan de Waddenzee met als gevolg een Economische spin-off genereren voor de hele regio. Met als gevolg: Leefbaarheid, banen en omzet in heel Noordoost Fryslân! Jouw hulp is welkom.

Lees meer over Jouw Hulp

Crowdfunding

Crowdfunding (ook wel crowdfinancing genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding verloopt echter zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers.

Lees meer over Crowdfunding

Goede Ideeën

Van onderop werken aan aan sterk Noordoost Fryslân. Dat is wat we met Holwerd aan Zee graag willen. Wij dagen u uit!

Lees meer over Goede Ideeën