Delen op Pinterest

Directeur Staatsbosbeheer NL bezoekt Holwerd aan Zee

1 juni 2016

De hoogste baas van Staatsbosbeheer Nederland, Sylvo Thijsen, was afgelopen dinsdag in Holwerd aan Zee. Daar liet hij zich door de werkgroep informeren over het plan en de vele ecologische en economische kansen ervan voor de hele Waddenkust. Thijsen was erg enthousiast.

De hoogste baas van Staatsbosbeheer Nederland, Sylvo Thijsen, was afgelopen dinsdag in Holwerd aan Zee. Daar liet hij zich door de werkgroep informeren over het plan en de vele ecologische en economische kansen ervan voor de hele Waddenkust. Thijsen was erg enthousiast. Vooral over een toekomstige verbinding tussen het binnendijkse gebied en de buitendijkse kwelder van Staatsbosbeheer. Deze kwelder, ten oosten van de pier, wordt dit jaar ecologisch aantrekkelijker en tegelijkertijd beter toegankelijk en beleefbaar gemaakt. De aanleg start volgende maand direct na het broedseizoen. Volgens Thijsen kan Holwerd aan Zee de natuurwaarden van het buitendijkse gebied versterken en zal de aanleg ervan op termijn om een aanvullende ambitieslag vragen voor de kwelder. Profiterend van de dan nieuwe dynamiek in het ecosysteem.

Jouw Hulp

Onze doelstelling is om Holwerd te ontwikkelen tot recreatiekern aan de Waddenzee met als gevolg een Economische spin-off genereren voor de hele regio. Met als gevolg: Leefbaarheid, banen en omzet in heel Noordoost Fryslân! Jouw hulp is welkom.

Lees meer over Jouw Hulp

Crowdfunding

Crowdfunding (ook wel crowdfinancing genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding verloopt echter zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers.

Lees meer over Crowdfunding

Goede Ideeën

Van onderop werken aan aan sterk Noordoost Fryslân. Dat is wat we met Holwerd aan Zee graag willen. Wij dagen u uit!

Lees meer over Goede Ideeën