Delen op Pinterest

Den Haag omarmt Holwerd aan Zee

23 november 2015

DEN HAAG - Holwerd aan Zee, het megaproject van toeristische plannen en innovatief waterbeheer, is opgenomen in de Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT).

Gepubliceerd op 20 november 2015, 06:52 op www.LC.nl 

‘Den Haag' ziet de voordelen van het plan, maar volgens een brief van minister Melanie Schultz en staatssecretaris Sharon Dijksma moet er wel meer onderzoek gedaan worden naar ,,baggervolumes, baggerprijzen, leefbaarheidsbaten en de wensen van de recreanten''.

Binnenkort wordt een MIRT-onderzoek naar Holwerd aan Zee gestart, dat geleid wordt door de provincie. Dat onderzoek richt zich op een ,,analyse van de problematiek en kansen.'' Ook moet het de kosten en dekking helder in beeld brengen. De uitkomsten van het onderzoek worden in het najaar van 2016 verwacht.

Jouw Hulp

Onze doelstelling is om Holwerd te ontwikkelen tot recreatiekern aan de Waddenzee met als gevolg een Economische spin-off genereren voor de hele regio. Met als gevolg: Leefbaarheid, banen en omzet in heel Noordoost Fryslân! Jouw hulp is welkom.

Lees meer over Jouw Hulp

Crowdfunding

Crowdfunding (ook wel crowdfinancing genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding verloopt echter zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers.

Lees meer over Crowdfunding

Goede Ideeën

Van onderop werken aan aan sterk Noordoost Fryslân. Dat is wat we met Holwerd aan Zee graag willen. Wij dagen u uit!

Lees meer over Goede Ideeën