Delen op Pinterest

Adriaan Geuze (West 8) adviseur Holwerd aan Zee

7 februari 2016

Holwerd aan Zee. De werkgroep Holwerd aan Zee heeft zaterdag 6 februari uitgebreid gesproken met landschapsarchitect Adriaan Geuze van West 8 Urban Design & Landscape Architecture en Joop Mulder van Oerol en Sense of Place. Adriaan Geuze is (inter)nationaal bekend door zijn onderscheidende ontwerpen en de vele prijzen die hij daarmee gewonnen heeft.

Geuze is op verzoek van Joop Mulder naar Holwerd gekomen om kennis te maken met de werkgroep en om de omgeving te verkennen. Na een dag brainstormen en een verkenning in en rond het dorp, heeft Adriaan Geuze zijn medewerking als adviseur toegezegd.

De samenwerking met Adriaan Geuze zal niet alleen van invloed zijn op de ontwerpopgave van Holwerd aan Zee, maar ook op de verbinding met andere terpdorpen van het zeekleilandschap. Daarbij wordt o.a. gedacht aan een verbinding van terpen door landschapskunst en de verhalen over dorpen, terpen en kerken in het jongezeekleigebied van Fryslân, Groningen en Noord-Holland. Om te beginnen in Fryslân en met Holwerd aan Zee als middelpunt. Sense of Place, Oerol langs de kust als legacy van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Jouw Hulp

Onze doelstelling is om Holwerd te ontwikkelen tot recreatiekern aan de Waddenzee met als gevolg een Economische spin-off genereren voor de hele regio. Met als gevolg: Leefbaarheid, banen en omzet in heel Noordoost Fryslân! Jouw hulp is welkom.

Lees meer over Jouw Hulp

Crowdfunding

Crowdfunding (ook wel crowdfinancing genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding verloopt echter zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers.

Lees meer over Crowdfunding

Goede Ideeën

Van onderop werken aan aan sterk Noordoost Fryslân. Dat is wat we met Holwerd aan Zee graag willen. Wij dagen u uit!

Lees meer over Goede Ideeën