Delen op Pinterest

Nieuwspagina

 • Holwerd aan Zee naar Europees Parlement in Brussel

  12 juli 2017

  De werkgroep Holwerd aan Zee heeft maandag 10 juli een bezoek gebracht aan het Europees Parlement (EP) in Brussel om HaZ onder de aandacht te brengen bij CDA / EVP Europarlementariër Esther de Lange. In Brussel bleek dat ook Europarlementariër Lambert van Nistelrooij aanwezig was. Met beide EP leden is een goed gesprek gevoerd over de verschillende Europese fondsen.

  Verder lezen
 • Holwerd aan Zee in Den Haag

  23 juni 2017

  Deze week is de werkgroep Holwerd aan Zee actief geweest in Den Haag. Zo werd het Algemeen Overleg Water van de Kamercommissie Infrastructuur en Milieu bijgewoond vanwege de evaluatie van het Deltaprogramma. Een evaluatie met vijf aandachtspunten die Holwerd aan Zee op het lijf geschreven zijn. Het gesprek met VVD Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg – met hoger Onderwijs & Wetenschap in portefeuille - was positief vanwege het Living Lab Holwerd aan Zee

  Verder lezen
 • Holwerd aan Zee tevreden over symposium Koninklijk Paleis

  18 juni 2017

  De werkgroep Holwerd aan Zee kijkt tevreden terug op het symposium in het Koninklijk Paleis. Dit symposium vond 15 juni 2017 plaats in het Paleis op de Dam en gastheer en gastvrouw waren Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima. Ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden was aanwezig.

  Verder lezen
 • Bezoek aan Tweede Kamer

  1 juni 2017

  Vandaag heeft de werkgroep een bezoek gebracht aan Harry van der Molen, Lid Tweede Kamer CDA

  Verder lezen
 • Het MIRT onderzoek met alle deelrapportages nu online

  23 mei 2017

  Met Holwerd aan Zee hebben de bewoners van Holwerd het initiatief genomen om de economie en de leefbaarheid van het dorp en Noordoost Fryslân een impuls te geven. Kern van het plan is om een doorbraak in de zeedijk te forceren om zo de verbinding tussen het Werelderfgoed Waddenzee en het achterland te herstellen.

  Verder lezen
 • Uitnodiging Café Holwerd aan Zee Vrijdag 26 mei 16.00 – 20.00 uur

  18 mei 2017

  Beste inwoners van noordoost Fryslân, Rondom Holwerd speelt er van alles op dit moment. Het project Holwerd aan Zee is volop in ontwikkeling. Wij merken dat er heel veel mensen zijn met vragen rondom het project, maar ook projecten als Hotel Holwerd en Sense of Place hebben de nodige belangstelling. Omdat het gaat om uw leefomgeving nodigen wij u van harte uit om meer te weten te komen over de actuele ontwikkelingen.

  Verder lezen
 • Los in 2018

  16 mei 2017

  Vandaag is er door de werkgroep een goede stap gezet om te komen tot zichtbaarheid van Holwerd aan Zee in 2018

  Verder lezen
 • Dorpencoördinatoren DDFK gemeenten bezoeken HaZ

  16 mei 2017

  De vier dorpencoördinatoren van de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Ferwerderadiel en Kollumerland hebben zich vandaag uitgebreid laten informeren over Holwerd aan Zee. Het project, dat nu in de ontwerpfase zit, spreekt volgens de dorpencoördinatoren tot de verbeelding. Niet alleen qua omvang, integraliteit en het beoogde effect op de regio, maar ook door de manier van werken van de werkgroep.

  Verder lezen
 • Enquête betrokkenheid bewoners Holwerd aan Zee

  3 mei 2017

  Student Ricardo van Doren van Hogeschool Van Hall Larenstein onderzoekt de betrokkenheid van de bewoners bij de ontwikkelingen rond Holwerd aan Zee. Vandaar de oproep om de enquête in te vullen via onderstaande link.

  Verder lezen
 • Let's make Holwerd great again

  24 maart 2017

  23-03-2017 Zo'n zeventig studenten, docenten, experts en betrokken inwoners van Holwerd zorgden samen dinsdag 21 maart voor een inspirerende themadag over 'Holwerd aan Zee'. De Themadag Holwerd aan Zee werd georganiseerd door Hogeschool van Hall Larenstein in samenwerking met Delta Talent. Lees hier het complete artikel op www.Deltatalent.nl

  Verder lezen