Delen op Pinterest

Nieuwspagina

 • Klei-onderzoek Holwerd aan Zee genomineerd LC Awards

  18 april 2018

  Vorige week is het onderzoek naar de bruikbaarheid van de klei die vrijkomt bij de aanleg van Holwerd aan Zee, door Nordwin College en MBO Life Sciences genomineerd voor de verkiezing van het beste MBO werkstuk van Fryslân. De werkgroep Holwerd aan Zee vindt de nominatie zeer terecht.

  Verder lezen
 • Commissaris van de Koning bezoekt Holwerd aan Zee

  30 maart 2018

  Afgelopen donderdag heeft commissaris van de Koning Arno Brok een bezoek gebracht aan Holwerd aan Zee. De commissaris heeft zich in het bijzijn van burgemeester Waanders en wethouders Esther Hanemaaijer en Pieter Braaksma van de gemeente Dongeradeel door de werkgroep uitgebreid laten informeren over de beoogde eerste fase van het project:

  Verder lezen
 • ‘Electric Only’ vliegveld in Holwerd aan Zee

  17 januari 2018

  Holwerd aan Zee wordt in de toekomst uitgebreid met een ‘electric only’ vliegveld, als het aan de werkgroep ligt. Een vliegveld dat alleen toegankelijk is voor elektrische vliegtuigen. Verder wil de werkgroep met de TU Delft en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum onderzoeken of een zogenaamde ‘circular runway’ (een ronde landingsbaan) tot de mogelijkheden behoort. Contacten hierover zijn inmiddels gelegd.

  Verder lezen
 • Jaaroverzicht 2017: Een vorstelijk jaar vol nieuwe energie

  17 januari 2018

  2017 was een jaar waarin veelvuldig is gesproken over het ontwerp, de financiering én de uitvoering van Holwerd aan Zee. Ook is in 2017 de focus verder verbreed. Niet alleen de verbinding met het Wad staat hoog op de agenda, ook het verbinden van bewoners en ondernemers in het Oostelijk Waddengebied heeft prioriteit. In twee richtingen: noord-zuid met de eilanden en oost-west van De Nieuwe Afsluitdijk tot Lauwersoog.

  Verder lezen
 • Uitnodiging presentatieavond Holwerd aan Zee en Sense of Place

  7 januari 2018

  2018, onrust in Fryslân! 2018 kende een stormachtig begin, met dat oer-Hollandse onstuimige gevoel niet alles helemaal in de hand te hebben Dat maakt ons creatief, nieuwsgierig en weerbarstig. 2018, het jaar van de waarheid en de start van een nieuw tijdperk? Jawis! 2018 is dé kans om te laten zien wie we zijn, waar we vandaan komen en vooral waar onze toekomst ligt. Onrust in Fryslân!

  Verder lezen
 • Holwerd aan Zee naar Architectuur Biennale Rotterdam

  28 december 2017

  Holwerd aan Zee is door de Rijksbouwmeesters van Nederland en België geselecteerd voor de achtste én negende editie van de Internationale Architectuur Biennale Rotterdam (IABR). Deze dubbele Biennale (biennale is een tweejaarlijks event) vindt tot en met 2020 plaats in Rotterdam en Brussel en heeft als thema ‘The Missing Link’.

  Verder lezen
 • Save the date 16 januari 2018

  10 december 2017

  Holwerd aan Zee en Sense of Place nodigen u uit voor een bijzonder samenzijn op dinsdag 16 januari in Holwerd.

  Verder lezen
 • Meerjarenprogramma Infra Ruimte en Transport (MIRT)

  9 december 2017

  Afgelopen donderdag 7 december was het Bestuurlijk Overleg MIRT (BO MIRT) voor Noord-Nederland. Uitkomsten hiervan zijn gister naar de Tweede Kamer gestuurd. Holwerd aan Zee is op de volgende manier in de afsprakenlijst gekomen.

  Verder lezen
 • NOS Nieuwsuur besteedt aandacht aan Holwerd aan Zee

  31 oktober 2017

  'In de strijd tegen het water moet de natuur juist een bondgenoot zijn'. Het programma Nieuwsuur van de NOS heeft maandag 30 oktober ruim aandacht besteed aan de strijd tegen het water in de Nederlandse Delta, maar dan met de natuur als bondgenoot.

  Verder lezen
 • Holwerd aan Zee in gesprek met de commissaris van de Koning

  15 oktober 2017

  Vrijdag 13 oktober heeft de werkgroep Holwerd aan Zee een goed gesprek gehad met de commissaris van de Koning Arno Brok. Tijdens dit ‘noflike petear’ is de commissaris bijgepraat over de stand van zaken en het vervolg.

  Verder lezen